Hancur!

So apa jd dengan aku? Aku depression dengan apa jd dan dengan sekelilingg aku. Now aku on drug, xde lah hari2 tp semingu tu ade lah sekali. Aku x ketagih pon kalau x ambik ok jek, cuma aku guna mende tu untuk ilang kan sakit kepala stress dan loneliness aku.

So skrg aku mmg cf jek lah, tp kebanyakan x main pon aku lebih suka chill relax enjoy, borak2 sampqo abis session cuba lucky enough konek stim dpt lah btm rasa btg aku. Hahhahah

Skrg aku dah sgt jrg jumpa kwn2 or contact drg. Aku lebih masa diam duduk dlm bilik or kuar chill. Keje kelaut, ni tgh nak catch-up balik.

Aku kene start all overbalik semula, tp x senang, qku dah x ambik ubat depression sebab banyak sgt side effects, tu drugs plak yg aku ambik. Mmg menbantu tp sekejab.

So apa jd aku ngan gene?
Mmg dah xde apa2, tp kita org masih love each other so much. Dia msg aku hari2 report setiap mende yg jd kat dia or apa dia buat, keje dia. Dia buat semua mende mcm biasa dia buat. I love you, i miss you, semua x berubah.

Aku mcm stress jugak ko dah xde apa2 dan ko dah pilih Zain, ko nak apa lg dri aku? Dan dia slalu jugak dtg jumpa aku. Dtg rumah.

Xde buat apa pon, lg pon aku mmg x main ngan gene dah lama. So dia dtg bawak food kan kita makan sama. Lepak baring2 tanye mcm mane ok ke tak , keje kemcm biasa.

So jumaat lepas dia ade dtg lawat aku kat rumah sekejab. Kebetulan aku baru lepas mendadah, tiap kali dia dtg dia meati nampak stress dan sedih. Aku tabye dia ok c. Dia kata dia ok jek.

X lama lepas dia balik tu aku kene hyperventilation lgi,aku msg dia ckap akux sehat to aku x bg taw dia aku hyperventilation. Dia pon park kat mane ntah dan call aku. Kita org berckap lama aku time tu memang menangis x benti2. Abis mata bengkak teruk.

Then gene bg taw, dia x nak break ngan aku. Aku yg paksa sgt2 nak break nak dgt ikot cara aku untuk betul kan keadaan. Dia ckap dia masa tu tgh adjust aku ngan zain. Mcm mane nk ok kan keadaan. Aku nak push nk sgt.

Yup sebab aku sgt sedih dan aku love dia, aku rasa kalau betuk zain boleh happy kan gene why not? Tu yg aku undur diri.

Aku ingat aku boleh buat dan go through. Tp x boleh. So kita org break dengan bukan kerelaan kita org, seba situation.

But then aku x penah bg taw Zain apa jd lepas tu or kalau aku nak zain sakit hati boleh sgt. Aku msg dia ckap yg bf dia yh dia rampas dri aku yg konon2 nye x nak hanxur rumah tangga org, tu masih cari aku msg dan jumpa.

Tp untuk apa? Zain now bf gene aku just x. Aku mala nka kacau org punye, kalau aku kacau x ke aku mcm zain jugak? Hati x baik ambik org punye! Jgn karma tu real kalau nak dtg tu kejab jek. X lama

Gene soh aku bg dia chance untuk betul.kan keadaan. Soh bg dia masa. Sebab tu dia ckap dia still msg2 dan jumpa.aku sebab dia nak betul kan keadaan. Entah lah.

Aku malas nak fikir. Aku cuba untuk ade bf baru. Tp x menjadi. Aku x boleh.
Now aku cuba untuk stop drugs doa kan aku berjaya....

Ujian

22/4/17

Aku merupakan percutian aku yg terakhir dengan gene, di sebab kan aku baik hati sangat nak jaga hati org aku pon invite lah zain join skali, so kat sana mmg drama lah tp aku Happy sgt even zain ade skali. So sepanjang kat sana aku layan zain macam raja, dia ok ke tidak sehat ke tidak sakit kepala ke tidak even aku buat2 sakit tido. Dalam bilik sebab nak dorang spend time tanpa aku, pagi2 buta aku dah kuar pg jog dlm hutan sebab nak bg drg space untuk main.

Tp dalam hati aku tuhan jek tahu mcm mane sakit dan sedih nye perasaan aku. Tp gene bgan zain x faham. Aku x expect pon dorg faham.

24/4/17 aku balik kl, dalam flight tu aku bincang ngan gene dan paksa gene untuk lepas kan aku, aku taw gene x nak, aku pon x nak tp aku berkeras jugak sebab aku terlalu sedih, so aku ngan gene official break dlm flight. Time hati aku hancur sgt2 air mata x yah ckap lah mmg mcm hujan.

Lepas jek sampai klia gene ngan zain hantar aku balik shah alam sepanjang tu. Aku nangis jek. Yg zain dok ckap nak pujuk gene lah apa bagai, kuar dri kereta aku dah basah abis gene dan zain pon nangis, aku pelok zain dan jalan kaki tangan aku shaking dan sedih yg teramat.

Aku balik naik atas rumah call mak aku nangis2. X lama lepas tu aku kene hyperventilation yg ke 2 kot. Nasib baik amir ade time tu so dia bawak aku pg klinik. 

X lama lepas tu aku start ambik drug, dan aku kene hyperventilation kali ke 3. Sepanjang tu aku dah kali ke dua attempt to suicide mmg kecoh. Kwn2 dan family aku risau giler.
Masa jumpa doctor tu dia tanye apa yg jd knp aku asik kene hyperventilation. Amir bg taw semua kat doctor dan dia kuar kan surat untuk aku pg GH.

Memula aku x nak jumpa psychiatrist, tetapi bila lama2 tu stress aku makin teruk aku makin sensitive, stress sket jek aju dah nak kene hyperventilation. Then aku sedar yg aku sick and i need help.

Bila bila GH doctor sah kan aku ade MDD, major depression disorder. Now aku kene pg counseling and on medication jugak. Aku pon kene sign police agreement semua.

Hari ni hari pertama aku masuk office lepas 16 hati x keje. Aku mcm x leh buat kene ni ngan stress nk melayan customer ngan side effects ubat.

Aku stress sgt skrg....

Pilihan 2!

Sambungan previous post,

Lepas jek gene balik zain pon mintak aku jng contact dia sebab dia nk move on dri gene and promised yg dia x akan msg2 gene and akan make sure gene x cari dia lg sebab dia x nk rosakkan hubungan aku. 

Gene plak convinced aku supaya jangan break ngan dia dan promised x akan contact zain lg.

Aku pon ok lh, tp lepas mcm lama sket tu aku tergerak nk stalk dan aku rasa cam x sedap until lh 1 April kantoi drg msg2, apa lagi panas lah aku, mmg sedih lah time ni ok nk jd kan cite gene tido pastu aku tido kat luar. Dia x perasan sampai lah kol 6pg dia perasan aku xde kat sebelah dia.

So on the 1 april siang tu aku nk g keje. Dia hantar aku dah ckap aku nak break ngan dia, aku punye melalak x yah cite abis banjir. Pastu gene sekali lagi convinced kan aku. Ok lah fine, dlm masa dlm kereta tu aku terfikir. Aku taw dorang mmh love each other same goes to me and gene jugak dan gene x nak hilang aku jugak, yelah kita org dah 9 tahun, kita org mmg dah faham each other luar dalam.

Lepas tu aku bg taw gene, ok lah disebab kan aku pon ok jek ngan zain so aku soh gene ambik zain jd second bf dia. Fengan tetiba nye gene merah muka happy. (Dalam hati aku kimak nye jantan) tp sebab kan aku love sgt2 aku pon mengalah dan tolerate, so bila dah sampai office before aku keluar kereta gene ckap balik rumah lepas keje nanti dia akan bg taw semua pasal dia ngan zain bagai. Ok pon angguk kan jek.

Nk jd kan cerita lepas aku balik dah siap2 makan semua aku pon dtg kan gene. Gene bg taw yg zain xsehat dia tgh sakit teruk, aku pendarahan kat otak dia. Akubpon terkejut sgt2 yrlah serious kot, lg pon aku agak care jugak pasal dia, then ok lah. Because out of curiosity aku pon tanye lah, mcm mane dia taw zain sakit. Then dia bg taw yg zain msg dia. I was like okkkkk. Tp positive sebab yelah tgh sakit kan. Pastu aku pon tanye lah after u balik dti Europe aritu u ade contact2 dia ke ade jumpa dia kan, dia ade dtg rumah ke? Then gene said YES.

Seriously tuhan jek tahu mcm mane perasaan aku time tu, aku tak marah pon cuma aku sedih dan sakit sgt. SEBAB KIMAK DORANG NI bukan main promised dan convinced kan aku bagai. Tetiba drg memantat belakang aku. Babi kan..

So i was like, so drg ade buat agreement ke apa, jumpa each other love bagai and conver dri pengetahuan kan bagaikan dan anggap aku x wujud ke apa?

Masa tu mmg aku xlrh tahan emosi aku sgt2. Sebab kana gene jek tipu aku, ok lah ni yg zain konon bagai x nak mengangcurkan rumah tange aku pon sama jugak broken promised. Kalau dia vkap gene yg cri dia. But still ko dok melayan buat apa, dan apa guna korg buat promised kan aku. Yakin kan aku ckap i x nak u break ngan gene sebab i . bla bla bla...

So 2 april aku bungkus brg2 aku semua!! Aku break ngan gene. Sumpah time tu rasa nak giler.. Aku geram dan sedih sgt2 tp deep down aku x nak break , aku takot, aku x taw mcm mane life aku lepas tu sebab aku dah terbiasa ngan gene. He is like my husband. Tp aku geram sgt aku, aku break jugak.

Gene pon hantar lah aku balik. Sepanjang tu aku nangis jek, even malas tu aku nangis jek. Dan gene pon nangis. Aku taw dia love aku sgt. Aku taw dia tak nak ilang aku. But at the same time dia mmg love zain jugak.

So lepas tu , aku naik jek rumah shah alam. Tuhan jek yg taw sedih mcm babi... Seriously masa arwah ddy meninggal pon aku x nangis mcm ni.

Lepas tu aku pon paksa dri pegi kene. Time tu ngan ko nk melayan customer yg merepek2 ni. Adoi..

X lm tu aku msg gene balik, aku ckap aku x nak break, aku love dia sgt2 dan dia pon x nak break ngan aku. Cuma aku teremo smalam. Aku x marah cuma aku geram drg promised lepas drg berdua tipu belakang aku.

Aku ckap ngan gene aku x kesah dengan zain. Aku boleh share, cuma aku x nak drg tipu aku lg. Just make it official dan aku nak in the loop.

Pilihan!

Dah sebulan selepas apa terjadi pasal gene dN sebulan jugak aku break ngan haziq, selepas gene balik dri Europe, aku pon bg taw pasl aku ngan haziq dan aku dah break sebab aku love gene more. Gene terdiam kejab tp dia ok, dia faham sebab dia pon buat mende yg sama, now kita org focus each other try to fix things and now aku love gene even more!!!

Gene is the things ever happened in my life, aku perlu kn dia dan dia perlu kn aku. Bukan pasal duit or sex. I won't say its pure love, but we just need each other.

P/s, dunia gayboi ni klu ckp pure love mmg bullshitt. Hahaha.

Skrg aku dah move on pasal break ngan haziq, dia seorg yg baik. Aku love dia tp aku bukan diri aku bila dengan dia dan x boleh di nafikan kan walau apa pon aku mmg akn utamakan gene dan semua nye gene. Aku kesian kat haziq aju taw dia sentiasa jeles dan sedih... Aku just nk dia taw walau pon aku xde apa2 ngan dia. Aku still care and nk dia happy ngan life dia dan bakal bf baru dia.

At the same time, zain mintak aku stop msg dia sebab dia nk move on dri gene, bila fikir2 balik betul jugak. Selagi aku msg2 ngan dia selagi tu both of us akan rasa sedih. To be honest, aku sgt selesa ngan dia and aku fhm knp gene suka kat dia. Dia cute, aku pon geram tgk huhuhu. Lepas dah x contact ngan dia rasa mcm lonely gak, klu x semua aku cerita ngan dan dia bg pendapat. Pelik jugak lh semua terjadi sebab gene kantoi ngan zain tetiba aku jd rapat plk huhuhu

Tetiba rasa aku rindu sgt2 kt arwah daddy........ 

Now everything mcm ok kot. Tp aku rasa mcm one kind, aku nk gene tp aku nk break ngan dia sebab deep down aku taw dia akan cheat blkg aku. Bunyi mcm asal aku nk mengelabah sgt mcm aku x fuck btm lain kn? ...

Entah mungkin sebab aku terlalu love gene, aku bukan kesah sebab dia main walaupon aku mmg kesah sebab aku fhm dia x fuck aku sgt. Dah sah2 dia horny, mcm aku jugak cuma every time aku jumpa org aku akan bg taw aku ade bf dan aku jumpa just for sex or friend. Tp selepas apa terjadi yg mana gene ade perasaan kt zain dan zain pon sama tu yg buat kn aku rasa x best. Aku xde lh nk marah or salah kn gene or zain aku faham.

Cuma skrg ni aku rasa mcm nk break sebab aku x nak one day mende yg sama ter jd, tetiba org msg aku ckap dia ade relationship ngan gene and gene pon ade perasaan bagai kan dia. Mende ni yg aku x nak sebab dia akan hurt aku sgt2......

Entah lah mungkin waktu aku ngan gene dah sampai it's has been 9 years. Mungkin dah masa aku single! Entah lah... Aku perlu teruskan or lepas kan.

Aku love gene sgt222 tp aku takot hurt sgt2 lgi....

Hurt

Perasaan yang sama aku lalui setalah 11 tahun. And it's fucking hurt. Ok sebelum aku cerita apa yang jadi, aku flash back sikit apa yg jadi 11 tahun dulu. Macam yang korang taw dulu aku ade daddy, cinta mati / cinta agung lah. Dulu mase aku memula duduk ngan daddy, aku sorang jek boy yg dok skali. lepas tak lama tu jantung hati daddy pon balik. Daddy masih love aku. tapi semua bende aku akan jadi yang second, jantung hati daddy(fiq) no 1. apa2 pon fiq.

So nak jadi kan cerita aku pon jeles teruk time tu, hari2 sedih jek, lepas tak lama dalam 1-2 bulan macam tu aku pon decided untuk walk away dari daddy, sebab aku terlalu jeles dan terlalu sedih dan aku x nak share.

lepas blah dari daddy tu nk dekat sebulan jugak lah aku hari2 nangis/ sedih teruk hahahaha. Lepas tak lama tu aku dah ok.
aku still lagi jumpa daddy ngan fiq, tapi jarang dlm 4-5 bulan skali macam tu.

Ok now kita cerita apa yang jadi sekarang.
kalang korang baca post2 yang lepas, korang mesti taw aku ade bf dah nama [G], nk pendek kan cite, aku ngan gene dah 9 tahun. so sepanjang 9 tahun ni mmg aku akan balik rumah dia setiap weekend, ahad aku akan balik rumah aku shah alam.

kan di jadi kan cite 11/2/17 aku ade post gambar kat instagram, 12/2/17 ade sorang budak ni direct msg aku kat insta, dia sebok tanye aku kenal [G] ke tak. Nk di pendek kan cite, aku kenal lah jugak mamat dia ni junior aku kat U, cuma kita orang tak penah jumpa. rupa2 nnye dorang dah kenal lama jugak 4-5 tahun cuma dah lama x jumpa coz budak ni ade bf dulu.

last november dorang msg2 balik. Budak ni plak dah single. Yg [G] bagi harapan. so nak di jadi kan cite, kantoi lah ngan aku dan budak ni pon baru taw aku kapel ngan [G] dah 9 baru. dia pon Sedih lah konon nye perasaan dia di permainkan. Ok lah fine.

Yang aku pasti budak tu mmg love [G], aku x lah marah sebab dorang main, lgi pon aku dah lama x main ngan [g], cuma yg aku sedih sgt [g] pon ade perasaan kat dia.

ok lah fine, aku msg [g] aku ckap aku nk breakup, biar lah dorang berdua kalau tu yang buat [g] happy. at the same time budak tu msg kata jgn lah break, sebab dorang xde apa2 relationship pon, dan dia pon hantar lah whatsapp panjang lebar kat [g] ckap jangan cari dia lagi. Aku plak kesian kat dia.....

x lama lepas tu [g] pon call lah berkali2 msg segala, aku plak kene tak bleh angkat call. pastu aku call dia balik tanye nk ape , sebab aku otw nk g rumah dia nak ambik semua baju2 aku.  aku kat office lg baru nk kuar dia dah terpacak depan office, nak jugak jumpa aku.

[g] pon merayu lah bagai nak rak, soh bagi dia second chance. aku xde lah marah mane cume aku sedih sgt2 sebab dia ade perasaan kat budak tu. aku ckap kalau budak tu boleh buat dia happy then terus kan lah. aku ok jek..

tapi [g] ckap dia akan stop jumpa, kalau aku break pon dia takkan jumpa budak tu lagi.

entah lah, aku pon maaf kan [g] tapi aku ckap ngan dia kalau aku taw dia make any contact. aku just walk away jek. malas nak ckap apa.

so far tu jek lah nk update.




Internship!

Apa yang special nye pasal internship aku ni. Sampai nak buat posting baru?

Internship kat company rich****** ni sgt bermakna untuk aku, bukan pasal gaji or laun2 kat situ. Walau pon agak menarik hehehe. So apa yang special nye company tu? Pemilik dia seorang pakar notivasi yang terkenal lah(aku malas nak mention) sapa dia cukup lah aku berterima kasih kat beliau walau pon dia tak kenal or jumpa pon ngan aku. Xde pon kene mengena ngan aku. Hahhah

1st day aku masuk keje untuk program internship tu, budak2 keje kat situ baik2 belaka. Macam biasa lah kene perkenal kan diri dan sebagai nye. Aku cuma kenal sorng jek kat situ iaitu f* dia senior aku kat u, dia lah yang recommend aku masuk kat situ.

Memula masuk tu ok jek, x lama lepas kol 1.30 camtu suasana bertukar, lepas lunch tu semua stuff pg surau. Yes memang ade surau yang agak besar di sedia kan untuk org ramai. Aku cam terkejut ngan situasi tu. (Pada sapa yg tak tau, aku berdarah cina, so aku memang tak pandai hal2 agama ni) so apa yabg jadi sepanjang 2 minggu aku keje kat situ. Setiap hari aku akan rasa takot, nervous, cuak, mcm2 lah bila masuk nye masuk asar ngan zohor coz aku tak biasa ngan situasi mcm tu.

So apa jd? Aku pon decided untuk benti practical kat situ dan balik melaka jumpa mak aku. Bila balik tu tgk mak aku, sejuk jek hati aku.. Aku pon mengadu lah kat mak aku. Yang aku nak benti keje kat situ, dan mcm biasa mak aku pon akan ckap( kenapa? Apa dorang buat kat kaw? Alah biasa lah budak2 nakal!) Mak aku ingat aku kene buli, hahaha biasa lah bila dpt anak gayboi. Tp aku x ckap ngan mak aku pon. Aku tak nak mak aku rasa sedih yg dia kurang bg didikan agama, in fact memang sgt kurang. Tapi aku x salah kan mak aku. Bg aku semua yg jd mesti ada sebab nye. Lepas tu aku call Senior aku tu, ckap yang aku x jadi nak benti. So hari isnin aku akan masuk keje balik macam biasa.

Kenapa aku keje balik? Bila aku fikir2 kan balik, maybe this is the time untuk aku belajar agama.. Aku tak lah benci atau x percaya agama. Aku percaya dan aku syg allah, cuma aku tak pandai dan sebab tu aku malu dan rasa takot dengan masyarakat. Yelah umur 25 sembahyang pon x pandai apo???  Aku pon berani kan diri. Dengan keje kat situ aku dok hari2 tgk doc tu punye quote termasuk gak lah kedalam hati sanubari hahhah. 

So result dri intern kat situ, aku masih lagi x pandai sembahyang td sorang budak office aku ni slalu ajak aku g sembahyang, aku pon pandainlah sikit2 pasal sembahyang apa kene buat apa yabg xboleh buat. Cuma bacaan2 tu ade yg aku masih tak taw lagi.  Tp at least skarang aku berani lh nk g solat jumaat. Dan aku suka g solat jumaat c best jek. Ni dah sebulan gak aku x g solat. Coz aku dah tak keje. Memang aku rasa lain. Rasa cam rugi nye.... Hehheehh

Internship kat situ mengajar aku untuk menjadi seorang manusia yg lebih manusia. Aku happy sgt......

Ini kira milestone bg aku, sesuatu yg sgt besar pencapaian dlm hidup aku. Walaupon aku masih x berharta dan x kaya lagi. Tapi aku improve sikit2, dan aku improve setiap hari, walaupon bende yg aku x nampak.  Aku susah, tapi aku takkan susah forever!

Mungkin pencapaian aku lambat dri org lain,kwn2 tapi aku akan capai apa yang aku nak. Mungking bukan harini.tapi esok lusa!

Aku bersyukur kat allah, sebab masih lagi letak kan aku di kalangan org2 yg bersabar, sentiasa dpt berfikir dengan waras dan bagi aku awesome life! Alhamdullilah!!!

2014

Assalammualaikum..


Dah 3 tahun aku tak update blog ni, mesti korang ingat aku dah mati kan? ekekekke.. aku sehat jek , infact live aku bertambah bagus dari sebelum-sebelum ni.  setelah mengigih kan diri ke gym selama 3 hampir 3 tahun, sekarang aku dah tambah berat aku 14 kg, tkde lah sado mane pon, tapi sado gak lah. hahahha 3 tahun untuk 14 kg tu lambat .. tapi daripada takde kan. So skarang fiq dah tak leh panggil aku kambing sekeping lagi, hahhaha

18/4/2014 last day aku melalui program internship, sorang karang ni secara official nye aku dah abis study cuma aku tgh siap kan report practical yang tak buat2 pon lagi . hahahhah alhamdulilah aku dah abis degree. skrang ni aku tgh nk cari keje. untuk kerje pertama aku ni . aku malas nak pilih sgt, yg pastu aku kene keje gak Mei ni . coz mak aku dah bising nk bg aku duit. hahahhaha

Tahun ni aku dah 25, mcm x caya. mcm semalam baru kenal dd. mcm semalam baru masuk kolej. dah tua aku ni hahhaha.. Bg sape2 yang follow baca blog aku dari dulu, korang mesti taw yg aku ade bf cina . Yup aku masih lagi ngan dia sampai sekrang , dah nak dekat 4-5 tahun kot.... apa rahsia kekal bahagia? hahha takde rahsia apa pon, just appreciate, respect dan enjoy moment2 yg ada selagi bersama.


So apa cite ngan dd dan fiq? dulu aku slalu jumpa dd ngan bf aku yg cina ni , kita org slalu lepak makan2. masak2 kat rumah masing2..

tapi tu 2 tahun lepas kot. coz dd dah meninggal dunia ................................................................................
sedih tu memang sedih giler lah.. tak yah ckap, aku slalu ckap ngan bf2 aku yg aku love dorang, tapi aku lagi love arwah dd sama mcm dulu, dan takde sape bleh halang aku ngan dd. tapi yang bagus nye dorang faham. tu guna nye bila kita berckap besar dan berterus terang..

aku doa kan arwah dd di tempat di kalangan org2 yang beriman, last aku contact fiq dah lama dah ingat. aku pon dah lost contact ngan dia , coz aku tukar no fon baru dah 2-3 kali.. aku harap2 dia ok, sian kat dia, dulu semua ngan dd. aku harap dia ade kwn2 yg boleh tgk2 kan dia ..

aku sampai hari ni tak leh lupa kan... aku tak ingat date, (aku ni pelupa) hari yang sama bf aku yg cina ni pg london, hari yang dia sampai tu . pg dlm kol 3-4 aku dpt call dari no fon dd. nangis2, aku terkejut aku tanye lah dd kenapa? fiq kenapa?, coz aku ingat kan yg call tu dd. Tapi rupa2 nya yang call tu fiq.. aku cam terkejut jab.. fizz fizz fizz sambil nangis .. dd dah takde!!!! aku terus terdiam... aku mcm terus stop berfikir.  mcm dunia ni berhenti kejab.. time tu aku mcm tak percaya. coz mende ni mcm tiba2.. takde angin takde ribut.

masa tu aku masih boleh tersenyum coz bff aku dari melaka dtg berjalan kat rumah, dan dia pon kenal arwah dd dan taw pasal fiq dan ff semua. aku pon ckap kat, dan mintak housemate aku yg ade kete tolong hantar ke damansara. gigih lah pakai hp gps bagai.. masa tu gak aku call bf aku kat london, pakai skype* aku bg taw dia , dia pon terkejut berok... pastu aku ckap aku nk rumah dd. dalam perjalanan tu masuk jek kete, aku terus call mak aku, family aku kenal dd, mak aku taw aku ade ayah ngan abg angkat. arwah dd ngan fiq pon penah dtg rumah beraya. .. aku call2 mak aku banyak kali baru lah dia angkat. masa nak bg taw tu ... aku sempat ckap mak dd dah takde... aku terus collapse, aku terus nangis x tahan.... tuhan jek taw. housemate aku semua terkejut, dorang tak penah tgk aku mcm ni ...:(

sampai2 jek kat apartment arwah dd, fiq sambul aku. dia lg lah collapse teruk, dia pelok aku kita org sama2 nangis tak benti.. sampai jek kat rumah, aku nangis lagi terus.. aku ingat mcm dah siap kapan kan ke apa.. 
mcm tgk CSI , mayat terbaring, dah biru2 lebam, time tu allah jek tahu cam mane perasaan aku ngan fiq, aku terus merangung. cite nye , fiq pg keje , time balik tu slalu memang dd yang ambik. tpai dd x replay msg/call fiq kot. so fiq balik sendiri. fiq plak takde kunci rumah, dia pon tgk kat bawah pindu. arwah dd terbaring kat kerusi sambil tgn nak capai ubat2 dia .. fiq pon pecah kan pintu.. tgk2 dd dah x pernafas...

hurm... sampai hari ni aku takkan lupa.. x lama lepas tu family arwah dd pon sampai, mak ayah/ auntie2 dd semua, time tu aku dha cam malas nk layan dorang sgt . coz aku penah stay ngan dorang, dan dorang mmenag x suka aku ngan fiq. tapi beza nya dorang kene terima fiq. aku cuma maid kat rumah banglo itu. tapi takpe arwah dd love aku, tu jek yg penting. 

tup2.. aku tak sempat nak g kebumi arwah dd,:(( tapi kwn aku ckap, time nak kebumi tu , fiq kene sawan gak sampai pengsan. aku? sedih diam.. takde mood. aku x pg kelas 1 minggu aku takde mood. kat U pon aku cam biasa2 jek.. gym pon aku malas... 

dah lah bf aku pon kat london.. sumpah down giler time tu .....walaupon dd dah takde. walaupon dd LOVE fiq yang paling2, walaupon dd ade db lain. love aku kat dd sama mcm tu , sama excited mcm aku jumpa dd for 1 time.

di sebab kan aku mature awal dari budak2 lain, (sape2 yg follow blog aku taw lah kenapa) aku bersukur aku boleh fikir lebih waras dan dapat membuat keputusan yang ok dari budak2 lain.. Apa yang aku belajar dari life aku?  SENTIASA hargai org, tak kira lah sapa dia , bf , family, kwn ke siapa pon ... SENTIASA layan org dengan baik. inssyaallah hidup kita akan lebih happy dari biasa2... 

skarang ni life aku ngan nka cari keje dan cari duit, nak banyak duit. supaya aku boleh tolong org lain, dan bg org yang aku love happy.... contoh nye mak aku ..

Bg followers aku... aku tak tau bila aku akan update blog aku lagi, aku pon tak taw kalau aku ade lagi tak followers hahahah. owh btw, aku rindu nk chat ngan ISQ, kalau ko baca . apa khabar ko? ko ade contact fiq?
Site Meter